Елитен професор посочи големите проблеми на столицата.Всяка партия сама решава каква

...
Елитен професор посочи големите проблеми на столицата.Всяка партия сама решава каква
Коментари Харесай

Професор посочи големите проблеми на София

Елитен професор уточни огромните проблеми на столицата.

Всяка партия сама взема решение каква акция да води. Тактиките са най-различни. Зависи дали партията ръководи или е в съпротива. С никого не съм приказвал за присъединяване в локалния избор в София. Приятно е да видиш такива оценки, тъй че това значи, че позициите които съм взимал и работата, която съм правил е оценена. Това съобщи в предаването “Денят онлайн “ по Нова нюз професор Вили Лилков - един от учредителите на „ Демократи за мощна България “, някогашен водач на ДСБ-София, някогашен общински консултант и претендент за кмет на София през 2015 година.

Според него кандидатурата за кмет на столицата на ПП-ДБ е била изненада за над 90% от гласоподавателите на обединението. „ Тя е и провокация, поради предишното на близки на претендента. Оттук нататък тези, които са го номинирали са създали своите планове. Прави ми усещане, че претендентът им приказва несигурно и с непознаване проблемите на София “, сподели гостът.

„ Наблюдавам с интерес това, което се случва, само че няма да се включвам с борбата за кметския пост на София “, разкри той.

„ София не разполага с нужния запас, с който да реши дълготрайните проблеми на града “, посочи Лилков. Той предизвести, че скоро изтича градоустройствения проект на София. Столицата се намира в песимистичния вид на осъществяването на развиване на столицата и това е от години наред “, уточни той, написа novini.bg.

„ Някои от огромните проблеми на града са: „ Кремиковци “ продължава да е стегниращият фактор, имаме неравномерно развиване на северната и южната част на града, 20% от жилищата са необитаеми, не са решени огромните проблеми със зелените площи, програмата за саниране не е почнала, нужно е поправяне на речните корита в града и така нататък Столична община няма жилищна политика. Постигнати са някои триумфи, само че има системи, в които проблемите са неглижирани с годи9ни и би трябвало да стартират да се вземат решение. За да могат да се осъществят огромните инфраструктурни планове на София, би трябвало да се отчуждят към 80% от парцелите. За да се решат тези проблеми е нужен огромен финансов запас “, изясни Вили Лилков.

„ Жилищната политика е сериозен проблем. Необходимо е огромно саниране. Има доста обществено слаби хора, които имат потребност от настаняване. Занемарени са през годините много проблеми, които би трябвало да се вземат решение “, сподели още той.

„ Друг проблем е, в случай че общината реши да промени Общия организационен проект, това може да бъде обжалвано “, сподели той и добави: „ Нуждаем се от нов модел на райониране и нов вид ръководство, с цел да стане по-ефективно ръководството на града “.

Според Вили Лилков Паметникът на руската войска би трябвало да бъде изместен. „ Големият въпрос е какво ще създадем на неговото място, с цел да не стане като с мавзолея. През 2012 година предложих да се разгласи конкурс за рационализация на Княжевската градина. Трябва да се преименуват и улици. Има улици в София, по които в случай че се разхождаш, се чувстваш все едно си в Москва “, приключи гостът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР